Rafaël
een liefdesgeschiedenis
Christine Otten
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2018
Editie:
Derde druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
6 september 2018
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Uitgever:
©2014
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-254-5302-2
EAN:
9789025453022
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
221 pagina's
Bibliografische annotatie
Filmeditie. - 1e druk: ©2014.
Annotatie
Een Nederlands meisje en een Tunesische bootvluchteling proberen op het Italiaanse eiland Lampedusa bij elkaar te komen om de geboorte van hun kind af te wachten.
Flaptekst
Christine Ottens Rafaël is het waargebeurde verhaal van twee geliefden die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht – en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt.
De Brabantse Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan begint de Arabische Lente en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen.
Het waargebeurde verhaal dat de basis was voor dit boek werd ook de inspiratie voor de speelfilm Rafaël, in 2018 verfilmd door Ben Sombogaart met Melody Klaver en Nabil Mallat in de hoofdrollen.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen