Ren voor je leven
een persoonlijk boek over wat hardlopen met jou kan doen
Klaas Boomsma
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
28 juni 2017
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO's:
Turnen - Atletiek (616.8)Verslaving - Strijd tegen verdovende middelen (614.7)
NUR:
Sport en spel algemeen (480)
Codes
ISBN:
978-90-446-3394-8
EAN:
9789044633948
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
189 pagina's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave.
Annotatie
De aan alcohol en drugs verslaafde auteur krijgt zijn leven weer op de rails mede dankzij hardlopen.
Flaptekst
Een persoonlijk boek over wat hardlopen met jou kan doen – met een nawoord van Arie Boomsma

Een maand voor zijn 37ste verjaardag concludeert journalist Klaas Boomsma in een verslavingskliniek in Zuid-Afrika dat zijn leven mislukt is. Een dag later begint hij met hardlopen.
In Ren voor je leven vertelt Klaas het verhaal van zijn verslaving aan alcohol en cocaïne, maar hij beschrijft vooral wat hij heeft gedaan om zijn leven weer in eigen hand te nemen en hoe hij een gezond leven in balans opbouwde.
Boomsma is inmiddels vijf jaar clean, getrouwd en vader van een dochter. Na zijn eerste run over het strand in de buurt van Kaapstad is hij niet meer opgehouden met hardlopen – een bezigheid die hem heel veel meer heeft opgeleverd dan een goede conditie. Klaas begon met hardlopen als medicijn tegen zwaarmoedigheid en vluchtgedrag, maar inmiddels is het een gepassioneerde en fantastische way of life.
Ren voor je leven is niet geschreven om je ervan te overtuigen dat je moet gaan hardlopen, maar na het lezen van dit boek heb je daar gewoon onbedwingbaar veel zin in.

Klaas Boomsma (1974) is hoofdredacteur van het hardloopblad Losse Veter en schrijft columns voor menshealth.nl. Hij maakt deel uit van het team van de Amsterdamse sportschool Vondelgym, samen met onder meer zijn broer Arie Boomsma.
Video

Video: Erik Jan Harmens

In een parkje langs de Amsterdamse Wibautstraat, onder het geluid van langsrijdende auto's en treinen én een bosmaaier, sprak Erik Jan Harmens met journalist en hardlooptrainer Klaas Boomsma over zijn boek 'Ren voor je leven', over het overwinnen van een verslaving en de heilzaamheid van hardlopen.

Opnamedatum: 11-07-2017

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen