Revanche in de Andes
duizend-en-één redenen om terug te gaan naar Zuid-Amerika
Frank van Rijn
Auteur:
Uitgegeven:
Rijswijk, 2002
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
1989
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
In woord en beeld - Reisbeschrijvingen (992)
NUR:
Reisverhalen (508)
Codes
ISBN:
90-389-1254-4
EAN:
9789038912547
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
259 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Volledig herz. uitg. van: Duizend-en-één redenen om terug te gaan naar Zuid-Amerika : Zuid-Amerika op de fiets. - 3e [herz.] dr. - Schoorl : Pirola, 1996. - Oorspr. titel: Zuid-Amerika op de fiets : duizend-en-één redenen om terug te gaan. - Schoorl : Pirola, 1989. - (Pirola reisreeks).
Annotatie
Verslag van een fietstocht door Zuid-Amerika.
Flaptekst
Revanche in de Andes beschrijft een 26.ooo km lange fietstocht dwars door Zuid-Amerika, waarbij Frank van Rijn geconfronteerd wordt met ruwe steenslagwegen, hoge passen, velgen die het langzaam begeven, mieren die zijn tent afbreken, ijzig koude nachten in het Andesgebergte en klamme hete nachten in het muggenrijke Amazonegebied.

Het boek geeft een boeiend en vaak vermakelijk relaas van de tien maanden durende monstertocht door Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Argentinië, Paraguay en Brazilië.

Zoveel moois en interessants had Zuid-Amerika Van Rijn te bieden, dat hij op geen stukken na alles kon zien wat hij wilde en na afloop van de reis bleven er, behalve de mooie herinneringen, duizend-en-één redenen om nog eens terug te keren naar dat overweldigende continent.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen