Schaduw van de Zijderoute
Colin Thubron
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2010
Editie:
4e dr
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 juni 2007
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Shadow of the silk road
Jaar van uitgave:
2006
Plaats van uitgave:
London
Uitgever:
Chatto & Windus
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
In woord en beeld - Reisbeschrijvingen (992)
NUR:
Reisverhalen (508)
Codes
ISBN:
978-90-450-0005-3
EAN:
9789045000053
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
365 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Shadow of the silk road. - London : Chatto & Windus, 2006. - Met reg. - 1e dr. Nederlandse uitg.: 2007.
Annotatie
Verslag van een reis langs de Zijderoute van Xian in China naar Antiochië in Turkije.
Flaptekst
In Schaduw van de Zijderoute doet Colin Thubron verslag van zijn reis over de langste antieke handelsroute over land: de Zijderoute. Thubron reist van China naar de Bergen van Centraal-Azië, via Noord-Afghanistan en de vlaktes van Iran naar het Koerdische deel van Turkije. Hij vertelt het verhaal van de verspreiding van zijde vanuit China naar het Westen, en de historische betekenis van de routes waarlangs het werd verspreid. Hiervoor worden niet alleen de sporen van handelsroutes en leger gevolgd, maar ook die van ideeën, godsdiensten en uitvindingen.
In acht maanden lagt Thubron per bus, vrachtwagen, auto, boerenkar en kameel 11000 kilometer af. Hij neemt ons mee op een fascinerende reis: misschien wel zijn lastigste en meest ambitieuze reis in veertig jaar.
Colin Thubrons (1939) eerste reisverhaal verscheen in 1967. In zijn boeken, die met verschillende prijzen zijn bekroond, reist hij door het midden-Oosten, Rusland en Azië. Hij is medewerker en recensent bij The Times, The Times literary Supplement en The Spectator. Thubron heeft tevens een aantal goed ontvangen romans op zijn naam staan. Van Colin thubron verschenen eerder Het verloren hart van Azië, Achter de muur, Afstand, In Siberië, De laatste stad en Reis door Cyprus.
'Vanaf de eerste bladzijde [...] is de combinatie van poëtisch schrijven, spitsvondige ontmoetingen en maatschappelijke observaties betoverend.' - The Sunday Times
'Los van zijn schrijfkunst ligt een van de redenen om van Thubron te genieteen in de manier waarop hij met mensen omgaat [...] een rustige, sympathieke waarnemer. Thubron neemt ons mee op een fascinerende reis.' - Financial Times Magazine
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Relevante links
Delen