Schaduwmoeder
je kind afstaan voor adoptie
Kathleen Vereecken
Uitgegeven:
Leuven, 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Adoptief-, pleeg- en voogdijkinderen (323.5)
NUR:
Mens en maatschappij algemeen (740)
Codes
ISBN:
978-94-613-1041-5
EAN:
9789461310415
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
176 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg.
Annotatie
Verhalen van vrouwen in Vlaanderen die hun kind afstonden voor adoptie.
Flaptekst
V
rouwen die hun kind afstaan voor adoptie, botsen op een dubbel taboe. De maatschappij ziet het met lede ogen aan – welke moeder doet zoiets? Intussen leveren ze zelf een strijd met hun moedergevoelens. Soms. Maar soms ook niet. schaduwmoeder brengt hun verhaal: soms schrijnend en pijnlijk, soms berustend en verzoend met alles. Deze getuigenissen worden afgewisseld met informatieve hoofdstukken over onder meer adoptie, pleegzorg en de zoektocht naar je natuurlijke kind of ouder.
Toen filmproducente Arielle Sleutel een pasgeborene adopteerde, wilde ze de geboortemoeder een gezicht geven. Voor televisie maakte ze daarom Buiten de lente, een documentaire over twee vrouwen die hun kind afstonden bij de geboorte. Schrijfster en journaliste Kathleen Vereecken tekende parallel daarmee de verhalen op van vijf vrouwen en een man.
schaduwmoeder is een pleidooi voor begrip en erkenning voor de vaak onzichtbare ‘geboortemoeder’. Een pleidooi voor openheid en begeleiding ook, want een transparant en respectvol afscheid maakt de leegte minder leeg.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen