Shanghai
inclusief Suzhou en Hangzhou
Inge Jansen
Auteur:
Uitgegeven:
Haarlem, 2010
Editie:
1e dr
Serietitel:
Dominicus. Stedengidsen
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2009
(Overige) personen
Foto's:
Medewerking:
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Gidsen en kaarten (995.3)
NUR:
Reisgidsen Azië (517)
Codes
ISBN:
978-90-257-4543-1
EAN:
9789025745431
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
207 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Met lit. opg., reg.
Annotatie
Flaptekst
Nergens in China rolt het geld overvloediger, zijn de mensen hipper en is het leven sneller dan in de Oost-Chinese havenstad Shanghai. Er zijn musea voor moderne kunst, straatmarkten, tempels en kerken, trendy uitgaanswijken, kunstgaleries en tienduizenden winkels vol design, kleding, antiek, boeken en meubels. In het financiële hart van de stad bepalen glinsterende wolkenkrabbers de sfeer. Maar in de smalle steegjes van de oude stad speelt het leven zich voornamelijk op straat af, hangen de mensen hun was te drogen aan bamboestaken en is het heel gewoon dat de heer des huizes gekleed in enkel een zijden pyjama een ommetje door de buurt maakt. In de wijken waar ooit buitenlandse mogendheden de scepter zwaaiden, waan je je soms in een Europese stad: art deco voert hier de boventoon, en langs de met platanen omzoomde lanen pronken villa’s met groene binnentuinen.
Shanghai bereidt zich bovendien voor op de toekomst: in 2010 vindt hier de World Expo plaats, een belangrijke gelegenheid voor de stad om zich van haar beste kant te laten zien. Kortom, Shanghai bruist van het leven en is meer dan ooit de moeite van het ontdekken waard!
Deze logisch ingedeelde reisgids besteedt ruim aandacht aan de boeiende geschiedenis van Shanghai, geeft beschrijvingen van bezienswaardigheden per wijk, tips voor trips buiten de stad, uitgebreide praktische informatie en duidelijke plattegronden. Een must voor iedereen die het maximale uit een bezoek aan deze metropool wil halen.

Inge Jansen studeerde Chinese Taal en Cultuur in Leiden. Tijdens haar studie verbleef ze een jaar in Beijing en maakte ze talloze reizen door het Chinese binnenland. Ook daarna reisde ze verschillende malen naar China, onder andere als reisbegeleidster. Eerder schreef ze de succesvolle Dominicusgids Beijing.

Shanghai
Inge Jansen
isbn 9789025745431
€ 16,95
13,5 x 22 cm, ca. 256 blz.
Paperback
Verschijnt september 2009
nur 517
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen