St. Maarten
een levendige mix van cultuur en historie in een briljant fotoboek
Ruby Bute
Auteur:
Uitgegeven:
2004
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
1 juli 2004
(Overige) personen
Illustraties:
Indeling
Medium:
Boek
Codes
ISBN:
978-94-90848-41-5
EAN:
9789490848415
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
30,6 cm
Omvang:
115 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
Een luxe fotoboek op groot formaat over het eiland St Maarten van reisfotograaf Peter de Ruiter. Het weerspiegelt de levendige mix van culturen en historie van dit Nederlands/Franse eiland in meer dan 150 schitterende foto's op groot formaat. 'St. Maarten' is een boek voor mensen die willen wegdromen bij de beelden van hun toekomstige reis en voor mensen die er al zijn geweest, als reiziger of als bewoner. In het boek zijn teksten opgenomen van dichteres en beeldend kunstenaar Ruby Bute, vermaard op St Maarten.

Het maken van het boek Voor het St Maarten-boek heeft Peter de Ruiter wekenlang over het eiland gezworven op zoek naar mooie foto's, zowel aan de Nederlandse als de Franse kant. Hij was elke dag vroeg uit de veren om het mooiste licht te vangen. Ook aan het eind van de middag, in de schemering en in de avonduren sloeg hij in fotografische zin toe, zelfs onderwater. Ook aan het eind van de middag, in de schemering en in de avonduren sloeg hij in fotografische zin toe, zelfs onderwater. Peter de Ruiter had al eerder St Maarten en omliggende eilanden bezocht; in 1995. Hij ontsnapte toen ternauwernood aan de orkaan Luis, die grote schade aan het eiland heeft toegebracht.

Peter de Ruiter heeft inmiddels 12 boeken op zijn naam staan. Zijn fotoboek Beeldschoon Bangladesh was in het 2006 het beste reisfotoboek van het jaar. Andere fotoboeken van zijn hand zijn Snapshop Holland / Snapshot Japan, Een wereld voor kinderen en Beelden van Birma. Hij heeft ook zes succesvolle educatieve boeken over digitaal fotograferen gemaakt.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen