Suezkade
roman
Jan Siebelink
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2008
Editie:
3e dr
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-234-5661-2
EAN:
9789023456612
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
381 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr.: 2008.
Annotatie
Een jonge leraar Frans aan een Haagse middelbare school raakt steeds meer geïsoleerd door zijn onthechte houding die een aantal collega’s als subversief ervaart, en door zijn liefde voor een leerlinge van Marokkaanse afkomst.
Flaptekst
Hoofdpersoon in Suezkade is de zesentwintigjarige Marc Cordesius, leraar Frans aan het gymnasium. Vanaf de eerste dag wordt hij getroffen door Najoua, in wie hij een zielsverwant herkent.

Vanwege zijn innemende verschijning krijgt Marc direct het vertrouwen van de rector en na verloop van tijd verwerft hij een eigen lokaal, een haast paradijselijke enclave maar voor hoe lang?

Suezkade is een roman over een geestdriftig maar precair docentschap en een fatale liefde.
Video

Video: Iris en Klaas Koppe

‘Bij de naam Suezkade denken we misschien wel aan crisis of aan de zee of aan de woestijn… Het boek gaat over de woestijn, over een woestijn, en het gaat over crisis en over drama en ook over hele mooie dingen.’ In Den Haag (de stad waar hij van houdt om het languissante, het kwijnende), staande voor het standbeeld van Spinoza en voor het huis aan de Suezkade dat hem de inspiratie gaf voor zijn roman, vertelt Jan Siebelink over Suezkade, het verhaal van een jonge leraar Frans en een leerlinge uit zijn klas.
Opnamedatum: 18 september 2008.

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Literaire Prijzen
Literaire excursies
Relevante links
Delen