Tegenpool
Noordpool
Sacha de Boer
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Poolgebieden (975)
NUR:
Reizen algemeen (500)
Codes
ISBN:
978-90-450-1917-8
EAN:
9789045019178
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
16 cm
Omvang:
31 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Keerdruk met: Tegenpool : Zuidpool / Raymond Rutting ([29] p.).
Annotatie
Fotoboek van de verschillende omstandigheden op de Noord- en Zuidpool.
Flaptekst
Een gebied waar extreme weersomstandigheden heersen, temperaturen tot ver onder het vriespunt dalen en wind, sneeuw en ijs vrij spel hebben, vraagt extra maatregelen van de fotograaf en stelt eisen aan zijn apparatuur. De fotografen Raymond Rutting en Sacha de Boer overschreden ieder een poolcirkel en deelden hun ervaringen. Rutting bezocht verscheidene plekken op Antarctica. De Boer bezocht het dorp Gjoa Haven in het uiterste noorden van Canada en legde er de gevolgen van de klimaatverandering vast.

De expositie Tegenpolen is een logisch vervolg op hun reis. Zij hanteren een herkenbaar eigen fotografiestijl, waarin de verschillende omstandigheden op de polen aan het licht komen. Rutting kreeg op Antarctica pinguïns en toeristen voor zijn lens, terwijl De Boer voornamelijk het leven vastlegde van de Inuit bij wie zij verbleef.

Sacha de Boer (1967) is freelance fotograaf en journalist. Sinds 2005 toont zij haar werk op diverse exposities. Het liefst fotografeert zij met bestaand licht. Haar Noordpoolfoto’s verschenen in National Geographic en in het boek Gjoa Haven.

Raymond Rutting (1962) is fotograaf voor de Volkskrant. Zijn foto’s verschenen in gerenommeerde kranten en tijdschriften. In 1997 en 2004 werd hij uitgeroepen tot Fotojournalist van het Jaar. In 2005 verscheen een overzicht van zijn werk, The Art of News; in 2007 gevolgd door Oog op Afrika.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen