Terwijl ik al heenging
William Faulkner
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2007
Editie:
4e dr
Serietitel:
Eldorado
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
20 juli 2007
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
As I lay dying
Jaar van uitgave:
1964
Plaats van uitgave:
New York
Uitgever:
Random House
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-471-0029-4
EAN:
9789047100294
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
255 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: As I lay dying. - New York : Random House, 1964. - Oorspr. uitg.: New York : Cape, Smith, 1930. - Oorspr. titel: Uitvaart in Mississippi. - Amsterdam : De Bezige Bij, 1955. - (De Bijenreeks). - 1e dr. Nederlandse uitg. onder deze titel: Amsterdam : De Bezige Bij, 1985. - (BB Literair).
Annotatie
De groteske wederwaardigheden van een gezin dat met het lijk van de moeder een lange tocht door Mississippi aflegt naar haar laatste rustplaats.
Flaptekst
WILLIAM FAULKNER
TERWIJL IK AL HEENGING
Terwijl ik al heenging is het verhaal van Addie Bundren, die haar man Anse laat beloven haar lijk zo snel als ezels kunnen lopen naar haar geboorteplaats Jefferson, Mississippi, te brengen en haar daar te begraven. Tijdens de omzwervingen met het lijk van Ma Bundren - een tocht van zes dagen - worden Anse en zijn vijf kinderen geteisterd door overstromingen, door vuur en door innerlijk drama.
Terwijl ik al heenging is een van Faulkners meest meeslepende romans, geschreven in een virtuoze stijl waarin het groteske en het tragische dicht bij elkaar liggen.
HET OMVANGRIJKE OEUVRE VAN WILLIAM FAULKNER WERD IN 1949 BEKROOND MET DE NOBELPRIJS VOOR LITERATUUR.
'Toch is deze wellicht zwartste roman van Faulkner er tegelijkertijd een die de lezer haast hallucinerend precies met z'n zintuigen op de werkelijkheid vastpint. Vooral na lezing van de Darl-gedeelten lijkt het alsof je de werkelijkheid met ongekende helderheid en precisie kunt waarnemen.' MAARTEN T HART
'Faulkners werk is in het huidige Amerika ongeƫvenaard als het gaat om filosofisch gewicht, originaliteit, verscheidenheid van personages, humor en tragische intensiteit.' ROBERT PENN WARREN
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen