Typisch Amerikaans
Reinout van Wagtendonk
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2007
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
Volkskarakter (991.1)
NUR:
Verhalenbundels (303)
Codes
ISBN:
978-90-204-0749-5
EAN:
9789020407495
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
151 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Colums eerder in een andere vorm verschenen in Sp!ts.
Annotatie
Columns van een Nederlandse journalist over merkwaardige aspecten van het leven in de Verenigde Staten en opvallende trekken van het Amerikaanse volkskarakter.
Flaptekst
Reinout van Wagtendonk was eenentwintig toen hij met een typemachine en een grote schoudertas naar New York vertrok, op zoek naar de roman-tiek van Martin Scorseses Mean Streets en de tragiek van de zonnige Brady Bunch... Sindsdien werd het verloederde Times Square een onbetaalbaar Disneyland en kregen de Brady's in Californië Arnold Schwarzenegger als hun gouverneur. Ook stierven op een stralend blauwe dinsdagmorgen bijna drieduizend mensen in het puin van de Twin Towers. President Bush kleede zich als straalijager-Ken en riep de overwinning uit op irak. Boven dien werd de Fluffernutter voorgedragen als de officiële sandwich van Massachusetts.
Van Wagtendonk biedt al meer dan vijfentwintig jaar met kennis en humor een orginele en scherpe kijk op de Amrikaanse samenleving. Zijn columns zijn snapshots waarin zijn liefde voor zijn tweede varderland niets afdoet aan zijn scherpe oog voor wat Nederlanders verbaast, ontroert of woedend maakt over Amerika en de Amerikanen. In deze bundel vormen de columns een mozaïek van politiek, showbizz, spot en 'die gekke Amerikanen'; alles en iedereen passeert de revue in Typisch Amerikaans.
Reinout van Wagtendonk schrijft wekelijks de column 'Typisch Amerikaans' in Sp!ts en is onder meer correspondent voor BNR Nieuwsratio, de Wereldomroep en Radio 2.
'Een van de meest veelzijdige Nederlandse coorrespondenten in Amerika; een interessant en onderhoudend boek vol leuke weetjes voor Amerika-lovers en -haters.'- Max Westerman
'Amerikanen blijven ons intrigeren. Reinout van Wagtendonk is nog net genoeg Nederlander om de dagelijkse Amerikaanse waanzin van een brood-nodig vleugje begrip te voorzien. ' - Tim Overdiek
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen