Uitverkoren
roman
Bodie Thoene
Auteur:
Uitgegeven:
Kampen, 2006
Serietitel:
Anno Domini Kronieken
Serienummer:
dl. 4
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Forth dawn
Jaar van uitgave:
2004
Plaats van uitgave:
Carol Strean IL
Uitgever:
Tyndale House
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Co-auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-435-1252-7
EAN:
9789043512527
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
303 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
Vert. van: Forth dawn. - Carol Strean IL : Tyndale House, cop. 2004. - (A. D. Chronicles ; 4). - Vert. van: A.D. Chronicles. - Carol Stream : Tyndale House, 2003-....
Annotatie
De engel Gabriël kondigt eerst aan Zacharias aan dat zijn onvruchtbare vrouw een zoon zal krijgen; zes maanden later verschijnt hij aan haar nichtje Maria met de boodschap dat zij door toedoen van de Heilige Geest eveneens een zoon zal baren.
Flaptekst
BOEK 4
ANNO DOMINI KRONIEKEN
Niemand is veilig in Judea. Wantrouwen en waanzin, marteling en verraad, intriges en moordaanslagen vormen het politieke toneel. Koning Herodes regeert met ijzeren hand. Het volk verlangt wanhopig naar de Koning uit het huis van David die hun beloofd is. Maar Herodes is vastbesloten zijn macht te behouden - koste wat het kost.
Maria, een jong meisje uit Nazaret, krijgt onverwacht bezoek. De boodschap die hij haar brengt, verandert haar leven voorgoed - en dat van alle mensen in Judea en wereldwijd. Maar zal Josef, haar verloofde, haar wel geloven? Ofzal ze man van wie ze houdt, verliezen?
Onias de Onderwijzer bestudeert in het geheim de oude profetie Als iemand zou ontdekken wat hij weet, zou hij zijn leven niet meer zeker zijn. Dan verschijnen er tekenen aan de hemel die iets groots lijken aan te kondigen. Maar wat hebben ze te betekenen?
De Anno Domini Kronieken vertellen over de turbulente gebeurtenissen in Isra in de eerste eeuw. Uitverkoren is het vervolg op Eerste Licht, Aangeraakt en Verblind.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen