Van der Laan
biografie van een burgemeester
Kemal Rijken
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2016
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
19 mei 2016
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
20e eeuw (937.6)
NUR:
Moderne geschiedenis (1870-heden) (686)
Codes
ISBN:
978-90-263-3391-0
EAN:
9789026333910
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
16 pagina's
Extra pagina's:
428 pagina
Met foto's
Bibliografische annotatie
Met literatuuropgave, register.
Annotatie
Biografie van de PvdA-politicus (1955-), sedert 2010 burgemeester van Amsterdam.
Flaptekst
Als burgervader van de hoofdstad is Eberhard van der Laan bekend en geliefd in heel Nederland. In tegenstelling tot zijn voorgangers heeft hij echter totaal niet het imago van een typische PvdA-burgemeester. Hij stelt zich vooral op
als een pragmatisch bestuurder, met een focus op 'law & order'.
Wie is deze man, die omarmd wordt door zowel links als rechts? In deze biografi e schetst journalist Kemal Rijken Van der Laans jeugd in het gereformeerde Rijnsburg, met ouders die in het verzet zaten, en waar iedereen hem kent als de zoon van de dokter. Na zijn studie rechten in Amsterdam wordt hij politiek assistent van de illustere wethouder Jan Schaefer, komt hij in de gemeenteraad en begint hij een succesvolle advocatenpraktijk.
Het burgemeesterschap wordt van binnenuit beschreven: Van der Laans reputatie binnen de Stopera, de relatief soepele start na zijn periode als minister en zijn omgang met recente dossiers als de troonswisseling of de Amsterdamse zedenzaak rond Robert M. Rijken legt bloot hoe Van der Laans carrière hem heeft gevormd en heeft voorbereid op zijn huidige functie, die hem op het lijf geschreven lijkt.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen