Van ijzeren kast tot hamam
topstukken uit het archief van Dordrecht
Jan Alleblas
Uitgegeven:
[Zwolle], 2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
30 oktober 2011
(Overige) personen
Redactie:
Tekst:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
SISO:
Archiefwezen; algemeen (035)
NUR:
Regionale stadsgeschiedenis (693)
Codes
ISBN:
978-90-400-0351-6
EAN:
9789040003516
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
18 cm
Omvang:
159 pagina's
Met illustraties
Bindwijze:
Gebonden
Bibliografische annotatie
Uitg. i.s.m. Erfgoedcentrum DiEP, Dordrecht. - Met lit. opg.
Annotatie
Overzicht in woord en beeld van archiefstukken en historische en archeologische voorwerpen uit Dordrecht en omliggende gemeenten.
Flaptekst
Iedereen die postzegels spaart of digitale vakantiefoto's wil bewaren, kent het probleem. Als het er veel worden, raak je het overzicht kwijt. Erfgoedcentrum DiEP weet dat, met 7 kilometer archief, als geen ander. Op basis van 55 archiefstukken geven medewerkers een boeiend overzicht van de belangrijkste voorwerpen die de Dordtse geschiedenis gemaakt hebben tot wat het nu is.

Vanaf de ijzeren archiefkast, met daarin oude stadsrekeningen op perkamenten rollen, tot de Turkse Dordtenaren, neemt Van ijzeren kast tot hamam u mee naar de schatkamer van de stad en regio. Dit loopt uiteen van de middenstip van voetbalclub DFC, die in 1883 begon als cricketclub in de achtertuin van oom Herman, tot de Dordtse synode, waar de Dordtse Leerregels, de Dordtse Kerkorde en de Statenvertaling werden besloten.

Met een verbazingwekkende veelheid en afwisseling, eindigt het boek op 19 april 2010 bij de hamam, het eerste Oosterse badhuis in Dordrecht. Vanaf ijzeren kast tot hamam: Een must voor iedere verzamelaar en Dordtenaar!
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen