Verloren grond
Murat Isik
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2015
Editie:
Elfde druk
Serietitel:
Dwarsligger
Serienummer:
350
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
8 mei 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2012
Plaats van uitgave:
Amsterdam
Uitgever:
Anthos
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-498-0394-0
EAN:
9789049803940
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
12 cm
Omvang:
641 pagina's
Bibliografische annotatie
Uitgave in samenwerking met Ambo|Anthos uitgevers. - 1e druk: Amsterdam : Anthos, 2012.
Annotatie
De harde strijd om het bestaan van drie generaties boeren op het platteland in de jaren vijftig van de 20e eeuw in Oost-Turkije.
Flaptekst
Oost-Turkije, jaren zestig. De dertienjarige Mehmet groeit op in een dorp dat ooit door de Armenen werd gesticht. Zijn zachtaardige vader, die in de Eerste Wereldoorlog bijna zijn hele familie verloor, is een geliefd verhalenverteller, zijn moeder een krachtige vrouw die door iedereen gevreesd wordt vanwege haar scherpe tong. Samen met Mehmets broer en zusje vormen ze een hecht gezin. Maar daar komt abrupt verandering in als zijn vader een ongeluk krijgt met tragische gevolgen.
Verloren grond, losjes geïnspireerd op de familiegeschiedenis van Murat Isik zelf, is een epische roman over een gezin dat deels door het lot, deels door eigen toedoen uiteen wordt geslagen. Een aangrijpend vader-zoonverhaal over vriendschap, verlies en hoop.
Over Murat Isik
Murat Isik (Ismir, 1977) schrijft columns voor MTNL en Joop, en publiceerde korte verhalen in Lava Literair, De Brakke Hond, Contrast en de verhalenbundel Fasten your seat belt! In 2011 won hij de El Hizjra Literatuurprijs voor zijn korte verhaal 'De laatste reis'. Isik is werkzaam als jurist. Verloren grond is zijn debuutroman.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen