Volmaakte mannen
roman
Rudolf Geel
Auteur:
Uitgegeven:
Maastricht, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
29 oktober 2013
Indeling
Medium:
Boek
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-94-906877-0-0
EAN:
9789490687700
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
21 cm
Omvang:
332 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
'Volmaakte Mannen' vertelt het verhaal van een vijftal mannen die stuk voor stuk proberen hun leven van een aansprekende opmaat te voorzien.

Zo is daar de voormalige olifantenoppasser Wim Waterman. Bij het bericht dat de Zuid-Afrikaanse overheid van plan is vijfduizend olifanten af te schieten, ontbrandt hij in een cholerische woede, die hem tot een graag geziene gast maakt op radio en tv. Vol elan begint de nieuwbakken dierenactivist aan een hilarische tocht langs de media. Maar weet hij ook maar één van de toehoorders te overtuigen van zijn gelijk? Of fungeert hij net als zoveel andere 'deskundigen' als een middel om de tijd te doden voor de lusteloze kijkers?

Ook de andere hoofdfiguren in 'Volmaakte mannen' proberen hun leven een extra waarde te geven, als het enig werkzame middel tegen de ontmoediging, die zich langzamerhand als een wolk over hen uitspreidt. Wat zij zoeken is een spoor dat leidt naar een volmaakt bestaan, zonder valkuilen en verdriet om de onbenulligheid die hen omgeeft.
Maar voorlopig slijt Wims vriend Wally zijn dagen als speechschrijver van geestloze politici.

Tim is een voormalige leraar, bij wie zijn gestorven ouders en zijn door een auto overreden broer Boris voortdurend rondspoken, alsof zij de huur komen ophalen van een huis dat allang is afgebroken. Tim zoekt naar een vervanging voor zijn opvoedingideaal, dat bij een toenemend gebrek aan respons bij hem verloren is gegaan.

En ten slotte is daar Neil, succesvol violist in het Groot Vienna Orkest, die voor en na de dood van zijn vriend Boris verbeten verder speelt, terwijl hij als persoonlijk pauzenummer dwangmatig hengelt naar de kortstondige liefde van trompettisten en ondermaatse tenoren.

'Volmaakte mannen' is een liefdevolle, soms bittere maar tegelijk opwekkende en humoristische roman over mannen van wie de levens emotioneel steeds hechter met elkaar verbonden raken.

Andere titels van Rudolf Geel bij Azul Press: de romans 'De Achtste Hoofdzonde', 'Bloedmadonna' en 'De Vrouwenbron', de novelle 'Engelenspel' en 'Twee', een onvoorwaardelijke liefde, bespiegelingen over zijn kleindochter.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen