Vreeland
roman
Jerry Goossens
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam [etc.], 2008
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-295-6439-7
EAN:
9789029564397
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
243 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Brendan Thomas Vreeland en zijn oudere halfzus Moira, telgen uit een beatnikgeslacht, groeien op in een vervallen boerderij aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Op de drempel van volwassenheid worden broer en zus door een noodlottig voorval uit elkaar gedreven. In de jaren daarna ontpopt Brendan zich tot een onfortuinlijke popster; een eendagsvlieg die zijn roem gestaag ziet verdampen.
Dan bereikt Brendan het bericht dat Moira s zoon, die als ontwikkelingswerker in Afghanistan werkt, bij een beroving is vermoord. De daders zijn door een islamitische rechtbank ter dood veroordeeld. Als Moira haar broer smeekt het vonnis uit te voeren, en de pers daar lucht van krijgt, raakt zijn carrière in een kolkende stroomversnelling die hem via de talkshows op televisie naar een executieterrein in Kaboel zal voeren.
Vreeland is een faustiaanse vertelling over identiteit, familie en de cultus van de roem, geschreven in een pijlsnelle, satirische stijl.

Met gratis soundtrack met veertien op het boek geïnspireerde popsongs, geschreven door Spinvis, Maurits Westerik (GEM), Anne Soldaat (Daryll-Ann/Do-the-Undo), Marien Dorleijn (Caesar/Moss) en Ronald Visser (Comedown/Daxls).
Literaire adressenbank
Uitgever
Nieuws
Relevante links
Delen