Vrijdagen bij Enrico's
roman
Don Carpenter
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2015
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
21 april 2015
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
Fridays at Enrico's
Jaar van uitgave:
2014
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-290-9058-2
EAN:
9789029090582
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
366 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: Fridays at Enrico's. - 2014.
Annotatie
Belevenissen van een groep schrijvers aan de Westkust van Amerika tijdens de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw.
Flaptekst

Vrijdagen bij Enrico’s is het verhaal van een groep schrijvers uit San Francisco en Portland tijdens de vroege, onstuimige dagen van de Beat-scene – een tijd van dromen en onbegrensde mogelijkheden. We volgen auteur Charlie en zijn jonge vrouw Jaime, beiden laverend tussen de opwinding van beginnend schrijverschap en de melancholie van niet ingeloste ambities. Op vrijdagen spreken ze af in het kleine café Enrico’s met vrienden en andere aspirant-schrijvers. Soms praten ze over het schrijverschap, maar meestal drinken ze, halen ze herinneringen op of beledigen ze elkaar – het ultieme kenmerk van broederschap.


Carpenter tekent een zorgvuldig en nostalgisch portret van San Francisco en Portland in de jaren ’50 en vroege jaren ’60; van schrijvers en bohemiens, van huwelijken en vrije liefde, van vriendschappen en onuitgesproken rivaliteit, van manuscripten die nooit gepubliceerd zullen worden en het onverwacht doorbreken als schrijver.


Het manuscript van Vrijdagen bij Enrico’s was in de vergetelheid geraakt sinds de dood van de auteur, maar werd onlangs ontdekt en afgerond door Jonathan Lethem.

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen