Waarom een buitenboordmotor eenzaam is en waarom je Jansen heet als je Jansen heet en waarom eieren vroeger geen eieren waren en waarom we geen zeventigduizend letters hebben en nog veel meer over de taal die je nu leest
en waarom je Jansen heet als je Jansen heet, en waarom eieren vroeger geen eieren waren, en waarom we geen zeventigduizend letters hebben, en nog veel meer over de taal die je nu leest
Joke van Leeuwen
Uitgegeven:
Rekkem, 2015
Editie:
4e herziene druk
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Jaar van uitgave:
2004
Plaats van uitgave:
Rekken
Uitgever:
Stichting Ons Erfdeel
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Non-fictie
Trefwoord(en):
SISO:
Taalgebruik - Taalbeheersing - Taalzuivering (844.6)
NUR:
Non-fictie kinderboeken (< 12 jaar) (210)
Codes
ISBN:
978-90-79705-20-7
EAN:
9789079705207
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
25 cm
Omvang:
94 pagina's
Met illustraties
Bibliografische annotatie
1e druk: Rekken : Stichting Ons Erfdeel, ©2004.
Annotatie
Als je vijf jaar bent, ken je ruim drieduizend woorden en op je elfde tienduizend. Lees van alles over de geschiedenis en ontwikkeling van de Nederlandse taal en de vreemde regels en uitzonderingen die dat heeft opgeleverd. Met kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Flaptekst
Volledig herziene, vierde druk van het succesboek van Joke van Leeuwen.
Waarom heet je Jansen als je Jansen heet? Waarom waren eieren vroeger geen eieren? En waarom hebben we geen zeventigduizend letters?
Joke van Leeuwen geeft in Waarom een buitenboordmotor eenzaam is een antwoord op al die prangende vragen. Maar ze heeft het over nog veel meer. Over aapmensen die geen mensapen zijn bijvoorbeeld. En aan het eind van het boek leren we goocheltrucs uit het Nederlandse woordencircus. Komt dat zien! (en lezen)
Dit is een boek over taal, over onze taal: het Nederlands. Joke van Leeuwen vertelt aanstekelijk en origineel over het Oudnederlands van heel lang geleden en het moderne Nederlands van vandaag. Kennis wordt luchtig geserveerd. Taal dient hier om te spelen.
Joke van Leeuwen illustreerde het boek zelf.
Voor deze vierde druk heeft vormgever Koen Bruyñeel een nieuwe kaft ontworpen. Ook is de spelling aangepast aan de recentste regels en is de inhoud geactualiseerd.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen