Wat het hart verwoest
roman
John Boyne
Auteur:
Uitgegeven:
Amsterdam, 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
13 oktober 2017
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
The heart's invisible furies
Plaats van uitgave:
Londen
Uitgever:
Doubleday
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Genre(s):
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-290-9232-6
EAN:
9789029092326
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
23 cm
Omvang:
603 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: The heart's invisible furies. - Londen : Doubleday, 2017.
Annotatie
Het zeventig jaar omspannende levensverhaal van een homoseksuele jongen en later volwasen man uit Dublin, dat zich ook deels in Amsterdam en New York afspeelt.
Flaptekst

De grootse nieuwe roman van de auteur van De jongen in de gestreepte pyjama en De grote stilte


Voor de liefhebbers van De as van mijn moeder van Frank McCourtIerland, 1945. Cyril wordt geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril vraagt zich vaak af waarom, want zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem op het hart te drukken dat hij geen echte Avery is. Hij voelt zich ook geen Avery, en hij voelt zich ook niet thuis in het katholieke naoorlogse Ierland. Pas als hij de flamboyante charmeur Julian Woodbead ontmoet, is de eerste stap naar de zoektocht van zijn identiteit gezet – een zoektocht die hem tot in Amsterdam en New York voert, in een poging het geluk en de liefde te vinden.John Boyne verbeeldt op fenomenale wijze de verlossende kracht van de menselijke geest, en laat de lezer en passant voelen hoe onwelkom de wereld kan zijn voor zoekende zielen.

De pers over Wat het hart verwoest‘Afwisselend slim, geestig en hartverscheurend triest. Dit is een schrijver op de top van zijn kunnen.’ Mail on Sunday‘Groots en slim en vaak erg grappig.’ The Sunday Times‘Een picareske, ronddwalende odyssee voor de afzonderlijke karakters. Het boek brandt haast van woede over de levens die worden verwoest door sociale minachting en zelfhaat. Een aanzienlijke prestatie.’ The Guardian‘Een episch verhaal vol verve, humor en liefde. Dit zal een groot publiek aanspreken.’ The Irish Times‘Boyne creëert licht in de verdoemenis, en humor in de meest hartverscheurend trieste situaties. Een fantastische leeservaring.’ Press Association

Literaire adressenbank
Uitgever
Delen