Weduwe voor een jaar
John Irving
Auteur:
Uitgegeven:
[Amsterdam], 2017
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
7 maart 2017
Met betrekking tot de oorspronkelijke uitgave
Titel:
A widow for one year
Uitgever:
©1998
Vertaald uit:
Engels
(Overige) personen
Vertaling:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-488-3762-5
EAN:
9789048837625
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
592 pagina's
Bibliografische annotatie
Vertaling van: A widow for one year. - ©1998. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Anthos, 1998.
Annotatie
Nadat een schrijversechtpaar twee zoons heeft verloren bij een ongeluk, krijgen ze nog een dochter die de Amsterdamse Wallen bestudeert.
Flaptekst

Ruth Cole is een complexe persoonlijkheid, met tegenstrijdige karaktertrekken - een moeilijke vrouw. 'Aardig' in de gangbare zin van het woord is ze niet, onvergetelijk wel.

Het verhaal van Ruth Cole wordt verteld in drie delen, steeds rond een kritiek moment in haar leven. Het eerste deel speelt zich af op Long Island, in de zomer van 1958, als Ruth pas vier is.

Een tweede venster op haar leven gaat open in het najaar van 1990, wanneer het privéleven van de nog ongetrouwde Ruth aanmerkelijk minder succesvol verloopt dan haar loopbaan als schrijfster. Ze gaat naar Amsterdam en vertrouwt haar eigen oordeel over mannen niet. Met reden.

Weduwe voor een jaar eindigt in de herfst van 1995, wanneer Ruth 41 jaar oud is, weduwe en moeder. Ze lijkt voor het eerst van haar leven verliefd te worden.

Weduwe voor een jaar is een komisch, maar ook onthutsend boek, een rijk geschakeerde liefdesgeschiedenis met een verbluffende emotionele kracht. Bij alle scabreusheid en erotiek, is het een schitterende roman over de onverbiddelijkheid van verdriet.

Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen