Wildernisjaren
leven met een pelsjager in Alaska
Linda Nijlunsing
Uitgegeven:
Amsterdam, 2013
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
22 januari 2013
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
SISO:
In woord en beeld - Reisbeschrijvingen (992)
NUR:
Literaire roman, novelle (301)
Codes
ISBN:
978-90-472-0321-6
EAN:
9789047203216
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
268 pagina's
Extra pagina's:
[8] p. pl
Met foto's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Na het overlijden van haar moeder vertrekt de Groningse Linda Nijlunsing uit Nederland. Na vele omzwervingen belandt ze in Alaska, waar ze Jim ontmoet, een boomlange man die zich teruggetrokken heeft in de natuur en in zijn levensbehoeften voorziet door de jacht op pelsdieren en vissen. Linda valt als een blok voor Jim en gaat bij hem wonen in zijn hut aan de Yukon-rivier, tientallen kilometers van de bewoonde wereld.

Linda beheert de moestuin, ze vangt zalm, ze leert sledehonden mennen, stekelvarkens schieten en elanden villen. Samen met Jim zet ze klemmen voor marters en wolven. Ze past zich volledig aan zijn leven aan en trotseert de barre omstandigheden. Makkelijk is dat niet, ze voelt zich soms eenzaam en bang. Jim windt er geen doekjes om; hij zoekt een vrouw die zijn leven makkelijker maakt. Als Linda zwanger wordt realiseert ze zich dat ze die uitspraak veel letterlijker had moeten nemen dan ze aanvankelijk dacht.

Wildernisjaren is het fascinerende verhaal van een wilskrachtige Nederlandse vrouw, die haar hart volgt en bereid is daarvoor de prijs te betalen.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen