Woeff Woeff en ander proza
S. Themerson
Auteur:
Uitgegeven:
2003
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
28 oktober 2003
(Overige) personen
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-234-1092-8
EAN:
9789023410928
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20,8 cm
Omvang:
572 pagina's
Bindwijze:
Gebonden
Flaptekst
Het werk van de artistieke duizendpoot Stefan Themerson blijft ook vijftien jaar na zijn dood fascinerend. Themerson is moeilijk onder één noemer te vangen, ongrijpbaar, en toch altijd zeer onbetwistbaar zichzelf.
Niet alleen in zijn vele essays, maar ook in zijn romans en ander werk schreef Themerson eigenlijk altijd over ethiek en over taal. Zijn werk gaat over vrijheid, menselijke waardigheid en het belang van fatsoen. Hij had veel belangstelling voor het experiment met beeld en taal, maar ook zeer veel gevoel voor humor, en een groot talent om zwaarwichtige zaken luchthartig én serieus te bespreken. ?De wereld in de zin van Themerson bestaat uit reeksen schoonheidsfouten die ervoor zorgen dat het systeem niet overwint - waarbij niet in het systeem de schoonheid zit, maar in de fouten, - schreef Henk Pröpper.
Deze uitgave bevat de boeken Aardje Stapper, Generaal Piesc, De hoofdinspecteur en de ultra-intelligente machine; Logica, etiketten en vlees; Woeff Woeff; Een leerstoel in fatsoen en Hobson's Eiland. Bovendien zijn opgenomen een biografisch essay van Nicolas Wadley, de prachtige brieven die Stefan en Franciszka uitwisselden tijdens de oorlog, en een fraaie briefwisseling van Themerson met Bertrand Russell.
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen