Woutertje Pieterse
bewerkt en bekort door Ivo de Wijs
Multatuli
Auteur:
Uitgegeven:
[Hoorn], 2006
Editie:
2e dr
Taal:
Nederlands
(Overige) personen
Secundaire auteur:
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
Trefwoord(en):
NUR:
Literaire fictie algemeen (300)
Codes
ISBN:
978-90-76347-62-2
EAN:
9789076347622
ASW:
Overig
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
22 cm
Omvang:
220 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Bibliografische annotatie
1e dr. (geb.): 2006.
Annotatie
Een dromerige Amsterdamse jongen uit het begin van de 19e eeuw is voortdurend in conflict met zijn kleinburgerlijk milieu. Bewerkt voor de hedendaagse lezer door Ivo de Wijs.
Flaptekst
De geschiedenis van Woutertje Pieterse wordt door velen beschouwd als van de belangrijkste Nederlandse klassiekers en doet zeker niet onder voor Max Havelaar. Deze roman over een dromerige, fijngevoelige jongen speelt zich af in het negentiende-eeuwse Amsterdam en is een grimmige en geestige satire op het bekrompen burgerdom. Echter zowel de spelling als het archa h taalgebruik vormen voor veel lezers een barri . Reden genoeg voor een nieuwe editie van Woutertje Pieterse. Niemand minder dan Ivo de Wijs heeft zorggedragen voor de bewerking en bekorting van deze editie.
Deze nieuwe versie zal hedendaagse lezers de gelegenheid geven opnieuw kennis te maken met dit prachtige werk dat voor vele schrijvers en lezers een inspiratiebron is gebleken.
Uit het nawoord van Ivo de Wijs:
Ten slotte: wie zich niet met mijn ingrepen heeft kunnen verenigen, doet er het beste aan dit boek als een "Bloemlezing" te beschouwen. En wie vindt dat ik Woutertje Pieterse "met rust had moeten laten", krijgt het antwoord: "Woutertje Pieterse is veel te lang met rust gelaten! De jongen wil weer gelezen worden! Wat zeg jij, Stoffel?" Ivo de Wijs
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen