Zelfmoord van de meisjes
Jeffrey Eugenides
Uitgegeven:
2011
Uitgeverij:
Taal:
Nederlands
Verschijningsdatum:
31 oktober 2011
Indeling
Medium:
Boek
Fictie / Non-fictie:
Fictie
NUR:
Vertaalde literaire roman, novelle (302)
Codes
ISBN:
978-90-446-2004-7
EAN:
9789044620047
ASW:
Algemeen boek
Technische gegevens
Formaat (hoogte):
20 cm
Omvang:
208 pagina's
Bindwijze:
Ingenaaid
Flaptekst
Jeffrey Eugenides (Detroit, 1960) is een van de grootste Amerikaanse schrijvers van dit moment. Zijn debuutroman De zelfmoord van de meisjes werd verfilmd door Sofia Coppola. In 2003 kreeg Eugenides de Pulitzerprijs voor zijn tweede roman Middlesex. Het verschijnen van zijn nieuwe roman Huwelijk is een van de grote literaire sensaties van het decennium.

Over het boek:
Een dertiger kijkt terug op zijn puberjaren, toen hij de wondere wereld van meisjes ontdekte. Hij en zijn schoolkameraden waren gefascineerd door Cecilia, Lux, Bonnie, Mary en Therese Lisbon, vijf zusjes die in één jaar allemaal zelfmoord plegen.
Nu, bijna twintig jaar later, brengen de verteller en zijn vrienden de roddels en verhalen omtrent de zelfmoorden samen in een aangrijpend verhaal over pubers, ontluikende liefde en onstuimig verlangen.
In De zelfmoord van de meisjes schrijft Jeffrey Eugenides in een subtiele en moeiteloos elegante stijl over het tijdloze wonder van de adolescentie en de bijna mystieke alledaagsheid van het leven.
Locaties
Literaire adressenbank
Uitgever
Delen