Amiens
La maison de Jules Verne
"Thank you for this wonderful journey through the life and dreams of Jules Verne. The hospitality matches the décor and the atmosphere." Deze woorden zijn door auteur Didier Van Cauvelaert geschreven in het gastenboek van het huis van Jules Verne (1828-1905), aan de Rue Charles-Dubois (foto rechts).
Verne, de auteur met de vooruitziende blik, woonde in dit huis aan de rand van het centrum van de stad van 1882 tot aan zijn overlijden in 1905. Hij schreef hier de meeste van zijn verhalen. Het huis is nu een museum, het 'Maison de Jules Verne'.
Alles in het huis staat nog in het teken van Verne’s leven en werk. Het bureau waar hij altijd aan zat te schrijven is een bijna heilige plek. In de toren bevindt zich een enorme collectie persoonlijke bezittingen, van meubilair en manuscripten, tot brieven, posters en modellen, o.a. van door hem verzonnen luchtschepen. Kortom, veel te zien en te beleven.
Voor meer informatie en openingstijden zie de website van het Maison de Jules Verne (ook Engelstalig).

Vernes ideale stad
Amiens is trots op zijn beroemde inwoner. Viaducten, straten, de universiteit, pleinen, een circusgebouw en zelfs een tolkantoor aan de Peage zijn naar hem genoemd. Op de website van het Office de Tourisme is een wandelroute te vinden met als titel 'La ville idéale de Jules Verne'. (Frans- en Engelstalig).

Jules Verne tour of Amiens
Ook Routeyou biedt een wandelroute langs de bezienswaardigheden van Amiens, die te maken hebben met zijn wereldberoemde inwoner Jules Verne. Deze route van iets meer dan 7 km loopt o.a. langs zijn huis aan Rue Charles-Dubois en eindigt bij het kerkhof waar de schrijver begraven ligt.
Foto links: Jules Verne monument.

Jules Verne wordt nog altijd gelezen. Voor de echte fans: er bestaat een Nederlands Jules Verne Genootschap.

En mocht u na uw bezoek aan Amiens de smaak van Verne te pakken hebben kijkt u dan ook eens naar de excursies in Nantes.

Laatst gewijzigd: 24-05-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Personen
Wereldkaart