Amstelveen
"Tijdens de jeugd van Renate Dorrestein was Amstelveen een plaats vol 'eenduidige nieuwbouwhuizen'. Eenduidig kun je Amstelveen tegenwoordig niet meer noemen. Je vindt er van alles, van futuristisch ogende gebouwen tot historische panden die een nieuwe bestemming hebben gekregen."
De titel van het boek 52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd verraadt al waar het over gaat. Van 52 schrijvers is een korte biografie opgenomen en daarop volgt een gedetailleerde beschrijving van een wandeling door het dorp, stad of streek van zijn jeugd. Afgesloten wordt met een plattegrondje, tips en wat praktische en interessante adressen (cafés, campings, musea etc.)
Amstelveen wordt vertegenwoordigd door Renate Dorrestein.

Wandelen over Zorgvlied
Zorgvlied in Amstelveen is een bijzondere begraafplaats. Een vergelijking met Père-Lachaise, de beroemde begraafplaats in Parijs, wordt vaak gemaakt. En dat is eigenlijk niet zo vreemd. Op Zorgvlied worden veel bekende personen uit de wereld van kunst, cultuur, literatuur en politiek begraven.
Wandelen over Zorgvlied is een bijzondere ervaring. De paden en lanen beslaan zo’n 60 kilometer, waarlangs meer dan 17.000 graven liggen. De rijk geïllustreerde gids Wandelen over Zorgvlied voert u langs de graven van bekende Nederlanders. Er is ook een aparte literaire route in opgenomen langs o.a. Martin Bril, Setske de Haan (Cissy van Marxveldt), Jacques Kruithof, Renate Rubinstein en Annie M.G. Schmidt. In korte biografieën zijn de vaak bijzondere levens beschreven.

Voor meer informatie:
- Wandelen over Zorgvlied
- Begraafplaats Zorgvlied

Laatst gewijzigd: 29-11-2016

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart