Big Sur
Op ongeveer 3 uur zuidwaarts rijden van San Francisco - en 1 uur van Salinas, de geboorteplaats van John Steinbeck - ligt Big Sur, een bijzondere plek aan de Californische kust. Men kan er natuurlijk het Big Sur natuurpark bezoeken, maar de liefhebber van literatuur zal toch de Henry Miller Memorial Library niet willen overslaan.

Eenmaal teruggekeerd uit Europa, moest Henry Miller (1891-1980) weer erg wennen aan zijn vaderland. Pas toen hij zich vestigde in Big Sur, kreeg hij het weer een beetje naar zijn zin. Hij woonde er van 1944 tot 1962 en deed in zijn romans verslag van de eenzame schoonheid van de omgeving. Daarnaast liet hij de lezer kennismaken met de andere artistieke en non-conformistische bewoners van deze plek.
Tegenwoordig kan men een bezoek brengen aan de Henry Miller Memorial Library. Hier kan men het uitgebreide Miller-archief bestuderen, een tentoonstelling bezoeken, maar ook gewoon de omgeving proeven, op het terras zitten en in de zomermaanden een workshop bijwonen, een theatervoorstelling of een lezing, of een andere locale activiteit. Voor meer informatie: Henry Miller Memorial Library.

Laatst gewijzigd: 16-02-2015

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Personen
Wereldkaart