Canterbury
Literair gezien, werd Canterbury wereldberoemd door de The Canterbury Tales, een 14e eeuwse compilatie van verhalen die pelgrims elkaar vertelden op weg naar het heiligdom van de vermoorde aartsbisschop Thomas Beckett in de kathedraal van Canterbury. De auteur van deze prachtige raamvertelling in het Middelengels, Geoffrey Chaucer, is overigens niet in Canterbury geboren, en heeft er ook niet gewoond.

Christopher Marlowe and Canterbury - A circular walk
Wie wel in Canterbury geboren werd, was toneelschrijver / dichter Christopher Marlowe die in 1564 het levenslicht zag, als zoon van een schoenlapper.
Over Marlowe wordt gezegd dat hij het pad der verzen geƫffend heeft voor William Shakespeare. Marlowe's stukken waren immens populair, niet in de laatste plaats omdat de beroemde acteur Edward Alleyn meespeelde. De rollen van hooghartige personages als Tamburlaine, Faustus en Barabas werden waarschijnlijk speciaal voor hem geschreven.
Marlowe zelf leidde een onstuimig leven. Men neemt aan dat hij in 1593 stierf aan de gevolgen van een vechtpartij. Bijna al zijn werken werden postuum gepubliceerd.

In Canterbury kunt u een wandeling maken die u voert u langs Marlowe's huis en school, de kroegen waar hij kwam, en andere plekken die een rol hebben gespeeld in zijn leven.
Voor een downloadbare routebeschrijving (inclusief plattegrond) klikt u hier.

Canterbury Festival
In de tweede helft van october vindt doorgaans het Canterbury Festival plaats. Het breed georiƫnteerde programma biedt ook plaats aan meer literaire uitingen. Zo treden er theatergroepen op, en zijn er lezingen en solovoorstellingenen.
Voor meer informatie: Canterbury Festival.

Laatst gewijzigd: 05-10-2015

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart