Chawton
A Walk from Chawton to Farringdon
Jane Austen heeft de laatste acht jaar van haar leven in Chawton gewoond en liep regelmatig vele kilometers door Hampshire. Haar favoriete einddoel was Farringdon, waar ze vrienden had. Haar route van ruim zeven km is bekend en kan nagelopen worden (een kleine drie uur).
Hier kunt u de routebeschrijving van deze wandeling downloaden. Het is een folder van East Hampshire District Council met naast de complete route een kaartje en tips voor meer (literaire) bezienswaardigheden en horecagelegenheden.

East Hampshire District Council heeft naast bovengenoemde wandeling een vijftal Literary Walks in East Hampshire uitgebracht op folderformaat. Ze zijn downloadbaar via easthants.gov.uk.

Austen's woning is nu een museum, waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Zie: Jane Austens House Museum.
Vergeet ook het Chawton House niet. In dit prachtige huis, dat indertijd in het bezit was van Jane Austen's broer Edward, is nu een fraaie bibliotheek gevestigd, gewijd aan de boeken van vrouwelijke auteurs uit de periode 1600 tot 1830. Het huis, de bibliotheek en de bijbehorende tuinen kunnen bezocht worden. Voor informatie zie de website.

Voor meer Austen excursies, zie Bath en Lyme Regis, elders in onze website.

Laatst gewijzigd: 15-05-2015

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Personen
Wereldkaart