Goes
Hans Warren (1921-2001) leefde en werkte bijna zijn hele leven tussen de Westerschelde en de Oosterschelde. Daar schreef hij zijn kritieken voor de krant en zijn gedichten en hield hij nauwgezet zijn dagboeken bij. In de loop van zijn leven zag hij hoe het Zeeuwse landschap veranderde. Dat alles vergaat en niets blijft, is in zijn werk dan ook een sterke onderstroom.

Ronny Boogaart en Eric de Rooij beschrijven in Hart van mijn land ik ben terug (2007) een drietal literaire wandelingen door het Zeeland van Warren, in en rond Goes, Borssele en Middelburg. Ze voeren langs de plekken die in zijn poëzie en dagboeken een grote rol spelen: de plek aan de Zeedijk, waar ooit zijn geboortehuis stond, het huisje aan het Pijkeswegje bij Goes, waar hij vier en veertig jaar woonde, de Deesche Watergang waar hij graag naar de vogels keek (foto rechts).

Het boekje vertelt veel over het leven van Hans Warren. Het is verlucht met tekeningen van zijn hand, met foto’s (onder meer uit Warrens nalatenschap). Routekaarten op de binnenzijde van de omslag. Het is nog tweedehands te koop.

Literaire activiteiten
Boekhandel De Koperen Tuin, Keizersdijk 16 in Goes, is een bezoek meer dan waard. Men is ook nauw betrokken bij alle literaire activiteiten in Goes. In hun website vindt u een uitgebreid overzicht.

Laatst gewijzigd: 7-2-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart