Hengelo
Hengelo en Zuid-Twente
Literaire wandelingen in Overijssel - Hengelo en Zuid-Twente van Annemiek Lenferink-van Daal neemt u mee via een fraaie route door Hengelo en Zuid-Twente. Aan de hand van duidelijke beschrijvingen kan de lezer al wandelend - vaak over schitterende paden en wegen die in andere wandelroutes niet voorkomen - ontdekken waar schrijvers woonden, werkten en hun inspiratie opdeden.

De route loopt van Hengelo via Borne, Hertme, Zenderen, Twickel, Delden, Goor, Markelo, Diepenheim en Haaksbergen naar Beckum. Textielbaronnen en -arbeiders, kasteelheren en knechten, bekende en onbekende schrijvers en dichters uit heden en verleden, allemaal komen ze in de literatuur van dit prachtige stukje Twente in beeld.

Gedurende de route komt u steeds meer wetenswaardigheden over ruim 150 auteurs te weten; anekdotes over hun leven, citaten uit hun boeken en uiteenlopende meningen over de auteurs en hun werk.
Het boekje is alleen nog tweedehands te koop.

Dichterswijk Groot Driene
Zomaar wat rondlopen in de wijk groot Driene (NS station Hengelo-Oost) bezorgt de wandelaar poetische verrassingen. Op initiatief van de toenmalige stadsdichter Reinier de Rooie ontstond namelijk in 2010 het idee om in elke straat van de dichterswijk Groot Driene een gedicht aan te brengen van de naamgever van de betreffende straat.
De zoektocht naar het gewenste gedicht opende voor velen de rijkdom van de Nederlandse poëzie. Het eerste gedicht werd geplaatst in de Jacques Perkstraat. Nu prijkt in elk van de in totaal 68 "dichtersstraten" één gedicht. De feestelijke onthulling van De dichter, zijn straat en één gedicht vond plaats op zaterdag 24 november 2012.

Laatst bijgewerkt: 31-07-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart