Higham
Als kind liep Charles Dickens al regelmatig met zijn vader langs Gad’s Hill Place in Higham (Kent). ”Ik weet nog dat mijn vader zei, toen hij zag hoe dol ik er op was: als je volhardend bent, en hard werkt zul je er misschien op een dag in wonen.” Het leek een onmogelijke droom, maar in 1856 kocht de inmiddels beroemde schrijver het toch en beleefde er onder meer zijn romance met de 18-jarige actrice Ellen Ternan.
Ook schreef hij er boeken als Great Expectations en nodigde hij er regelmatig vrienden en bekenden uit. Zo verbleef de Deense Hans Christiaan Andersen er enkele weken.
Charles Dickens bleef er wonen tot hij in 1870 op 58-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een beroerte.

Sinds 2012 (200 jaar na Dickens’ geboorte) wordt door nazaten van de schrijver hard gewerkt om het huis (dat al lange tijd een school herbergt) om te vormen museum. Meer informatie over dit project is te vinden op de website van de Dickens Fellowship.

Wandelen met de schrijver
Dickens was een enthousiast wandelaar. Al lopend langs de landelijke locaties, de mensen, de gebouwen, de moerassen, deed hij inspiratie op voor zijn romans. Veel van deze plaatsen en landschappen zijn nog altijd intact. Voor een uitvoeriger omschrijving, zie de website van het nabijgelegen Gravesham.

Het Graafschap Kent verzorgt een literaire rondwandeling van ongeveer 10 km. Deze voert langs de plekken waar Dickens regelmatig kwam, en uiteraard ook langs zijn geliefde Gad’s Hill Place. De wandeling kunt u hier downloaden.

Laatst gewijzigd: 24-11-2014

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Personen
Wereldkaart