Lauffen am Neckar
Per Pedal zur Poesie
Zes literaire fietsdagtochten, uiteraard ook te wandelen, maar dan doet u er ongetwijfeld wat langer over. De routes voeren u o.a. langs literaire musea en andere plekken die een belangrijke rol spelen in de Duitse literatuur, ofwel omdat ze in boeken beschreven zijn, ofwel omdat er bijvoorbeeld een auteur geboren is, gewoond of gewerkt heeft.

Route 1, Land der Poëten: van Lauffen am Neckar, via Meimsheim, Brackenheim, Botenheim, Cleebronn, Bönnigheim en Kirchheim am Neckar terug naar Lauffen am Neckar (37,5 km)

Door een der mooiste en grootste wijngebieden van Baden-Württemberg, met prachtige vergezichten over wijnterrassen en korenvelden, voert deze fietsroute u langs de Neckar door het Land der Poëten. U start en eindigt in Lauffen am Neckar, geboorteplaats van dichter Friedrich Hölderlin, en onderweg doet u onbekende en onverwachte plaatsen aan die een rol hebben gespeeld in de Duitse literatuurgeschiedenis. U volgt de sporen die zijn achtergelaten door belangrijke literaire figuren, zoals bijvoorbeeld Sophie La Roche (1730-1807), of Theodor Heuss (1883–1963). Aan deze journalist, politicus, schrijver is in Brackenheim een museum gewijd (foto), gelegen op de plek waar zijn geboortehuis stond, tegenover het Brackenheimer Schloss.

Een brochure van deze wandeling is te downloaden of te bestellen bij de webwinkel van het Deutsche Literaturarchiv te Marbach:
- Radweg 1

Andere routes:
- Radweg 2
- Radweg 3
- Radweg 4
- Radweg 5
- Radweg 6

Laatst gewijzigd: 15-03-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart