Lyme Regis
Lyme Regis Literary Walking Weekend

Jane Austen vierde verschillende keren vakantie in Lyme Regis (graafschap Dorset, in het zuidwesten van Engeland). Zij gebruikte de omgeving deels ook als décor voor haar roman Persuasion (1818, vertaald als Overtuiging), net als anderhalve eeuw later John Fowles de omgeving gebruikte in zijn roman The French Lieutenant’s Woman (1969, Het liefje van de Franse luitenant).
Wie zich interesseert voor de rol die dit fraaie kustgebied heeft gespeeld in hun romans, kan zich aansluiten bij een literair wandelweekend, georganiseerd door The World Travels, inclusief twee overnachtingen in The Bay Hotel waar Colin Dexter een deel van de Inspector Morse-reeks schreef (The Way Through The Woods).
U bezoekt o.a. The Cobb, het havenhoofd dat terug te vinden is in Jane Austen's Overtuiging en ook hoort en ziet u meer over John Fowles, Henry Fielding, Alfred Lord Tennyson, en Beatrix Potter die hier hun sporen hebben nagelaten.
Op de site van The World Travels staat een uitgebreide omschrijving van dit weekend.
The Word Travels is een bijzondere reisorganisatie, opgezet vanuit een passie voor boeken. Men organiseert o.a. begeleide wandelingen, toertochten en schrijfcursussen.

Wie liever op eigen gelegenheid Jane Austen achterna reist, kan zijn hart ophalen met een nieuw, in 2014 verschenen boek van de hand van Karin Quint: Het Engeland van Jane Austen. In een interview vertelt zij hier meer over.

Andere plaatsen waar u sporen van Jane Austen kunt vinden: zie Bath en Chawton, elders in onze website.

Laatst gewijzigd: 15-05-2015

Naar de overzichtspagina