Maassluis
Wie door Maassluis wandelt, kan zich goed voorstellen dat Maarten 't Hart liefdevol over zijn geboorteplaats schrijft. Wat mij betreft het mooiste plekje op aarde, zegt de ik-figuur in de roman De vlieger. Dat is wat overdreven. Maar toch. Maassluis moet voor een jongen een mooie plek zijn geweest om op te groeien: smalle straatjes en steegjes, veel water, oude panden, een drukke haven en een rare hoge dijk midden in de stad.

Historische stadswandeling
Deze 3,5 km lange wandeling is opgezet door de Historische Vereniging Maassluis in samenwerking met de ANWB en geheel bewegwijzerd door bordjes met het opschrift ‘Historische Stadswandeling Maassluis’. De wandeling voert onder meer langs het geboortehuis van Maarten ’t Hart en de thuishaven van De Furie, de stoomsleepboot uit de tv-serie Hollands Glorie, en thans varend museum. Hollands Glorie was gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan de Hartog.
De routebeschrijving is te vinden in de website van de Historische Vereniging Maassluis.

Maarten 't Hart wandeling
U kunt ook kiezen voor een echte literaire wandeling door het Maassluis van Maarten 't Hart. Deze wandeling staat beschreven in het boekje Mijn vaderstad en bevat veel verwijzingen naar citaten uit zijn boeken. Het boekje met route is verkrijgbaar bij het Maassluis Punt, Dr. Kuyperkade 25, 3142 GC Maassluis. Tel.: 010-592 34 69.

Ook de website van het Nationaal Documentatiecentrum Maarten ’t Hart biedt informatie over de stad waar de schrijver zijn jeugd doorbracht.

Laatst gewijzigd: 02-08-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart