Marbach am Neckar
Per Pedal zur Poesie
Zes literaire fietsdagtochten, uiteraard ook te wandelen, maar dan doet u er ongetwijfeld wat langer over. De routes voeren u o.a. langs literaire musea en andere plekken die een belangrijke rol spelen in de Duitse literatuur, ofwel omdat ze in boeken beschreven zijn, ofwel omdat er bijvoorbeeld een auteur geboren is, gewoond of gewerkt heeft.

Route 5: Van Marbach am Neckar via Hohenasperg, Ludwigsburg en Neckarweihingen naar Marbach am Neckar (32,4 km)

Marbach, de stad waar Friedrich Schiller (1759-1805) geboren werd, presenteert zich, met zijn Deutschen Literaturarchiv, zijn Schiller-Nationalmuseum en zijn Literaturmuseum der Moderne, als de 'Toverberg' van de Duitse literatuur. In deze stad start en eindigt de fietstocht, die u voor een groot deel langs de rivier de Neckar voert door het prachtige Württembergse landschap. Onderweg doet u het slot Monrepos aan, en de Hohenasperg, waar de Württembergse heersers eeuwenlang hun politieke tegenstanders opsloten.
In Ludwigsburg, de stad waar de romantische dichters Justinus Kerner (1786 - 1862) en Eduard Mörike (1804 – 1875) geboren werden, studeerde Friedrich Schiller en hij ontdekte er zijn liefde voor het theater.

Een brochure van deze wandeling is te downloaden, of te bestellen in de webwinkel van het Deutsche Literaturarchiv te Marbach:
- Radweg 5

Andere routes:
- Radweg 1
- Radweg 2
- Radweg 3
- Radweg 4
- Radweg 6

Laatst gewijzigd: 15-03-2018

Naar de overzichtspagina