Nantes
De veelgelezen en bewonderde schrijver van science-fictionachtige verhalen, Jules Verne werd geboren in Nantes maar overleed in Amiens. In beide steden is dan ook het een en ander te vinden voor de literaire toerist.
Zo kan men in Amiens het Maison Jules Verne bezoeken, het huis waar de schrijver lange tijd woonde, terwijl in een prachtig 19e eeuws gebouw in Nantes het Musée Jules Verne gevestigd is (foto rechts). Daar vindt men een collectie manuscripten, vaste en wisselende tentoonstellingen, informatie over Vernes relatie tot Nantes, dit alles zowel gericht op het onderwijs als op een breed publiek. Ook organiseert men regelmatig activiteiten. Voor meer informatie kunt u terecht op de website Musée Jules Verne (ook engelstalig).

Voor of na uw duik in de informatie van het museum, kunt u in Nantes ook een Jules Verne-thema-wandeling maken, met gids. Data wisselen nogal. U kunt hierover het beste rechtstreeks contact opnemen met het Office du Tourisme, 9 Rue des États.
Of u downloadt hier de wandeling Sur les pas de Jules Verne, die u ook onvermijdelijk leidt langs de Esplanade, waar u twee bronzen beelden kunt bewonderen van Jules Verne als kind tegenover zijn beroemde schepping Kapitein Nemo, met een sextant in de hand.

Spectaculaire marionetten
En als u dan toch in Nantes bent, vergeet dan vooral niet een kijkje te nemen op het Île de Nantes.
Daar staan in een grote loods op een oude scheepswerf in de haven de meest bizarre objecten:Les Machines de l’Ile de Nantes, gigantische beweegbare beesten, bomen en andere creaties die direct gebaseerd lijken op de fantasiewereld van Jules Verne, met als huzarenstuk een 45 ton wegende mechanische olifant (foto links). Ook dit filmpje spreekt boekdelen!
De drijvende kracht achter deze spectaculaire mechanieken is het Royal de Luxe, een straattheatergroep die dolgraag werkt met super size marionetten!

Mocht u na uw bezoek aan Nantes de smaak van Verne te pakken hebben kijkt dan ook eens naar de excursies in Amiens.

Laatst gewijzigd: 7-6-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Personen
Wereldkaart