Oss
Oss speelt een regionale rol als werk-, woon- en winkelstad, en de weekmarkt en de kermis (95 attracties in 2006) zijn relatief groot. De stad is omringd door verschillende landschappen, op de rand van hogere, droge zandgronden en lagere, vochtige kleigrond, met de rivier de Maas in de nabijheid. Hoewel Oss een rijke historie heeft gekend, eens was het de hoofdstad van het Kwartier van Maasland van de Meierij van 's-Hertogenbosch, zijn er weinig overblijfselen uit vroeger tijd te vinden. Wel is er nog een aantal monumenten die getuigen van het industriële verleden. Berucht was de "Bende van Oss" in de jaren dertig van de vorige eeuw. Aan deze bende zijn verschillende boeken (Leo Hoeks of Martin Schouten) en zelfs een film (2011) gewijd.

Gedichtenroute
Het centrum van Oss is sinds kort negen gedichtenpanelen rijker. De gedichten zijn te vinden op diverse locaties in het centrum. Ze zijn geschreven door dichters waarvan enkele een relatie met de stad Oss hebben.
De wandeling is beschreven in een folder (zie hier voor een pdf-download) en ook op Routeyou te vinden.

Poëzie Podium
Stichting Poëzie Podium Oss (PPO) is een organisatie van en voor dichters, opgericht in 2009. Het PPO stelt zich ten doel anderen binnen de gemeente Oss te enthousiasmeren voor poëzie. Ze probeert dit te bereiken door open podium, workshops en bundelpresentaties te organiseren. Kijk voor het programma in de website Poëzie Podium.

Laatst gewijzigd: 25-9-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart
Oss