Philadelphia
Philadelphia, Philly in de volksmond, is een van de oudste steden van de Verenigde Staten. Philly werd door quaker William Penn gesticht in 1681 aan de linkeroever van de Delaware. Op 4 juli 1776 werd er de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring getekend. Momenteel is de papierindustrie een van de belangrijkste economische sectoren voor de stad.

Een bekende inwoner van Philly was Edgar Allan Poe. Hij woonde en werkte zes jaar aan 532 N. 7th Street, waar nu een museum is ingericht: Edgar Allan Poe National Historic Site.

Tevens vindt u in Philadelphia enkele bijzondere bibliotheken en in Doylestown, een suburb, het James A. Michener Art Museum, opgedragen aan Pullitzer Prize-winnaar James A. Michener.

Pearl S. Buck House & grounds
Een flink uur met de auto noordwaarts ligt Perkasie, waar Pearl S. Buck dagelijks schreef in Bucks County farmhouse aan 520, Dublin Road. Het huis is nu opengesteld voor het publiek: Pearl S. Buck House & grounds. U kunt er onder meer haar bureau bewonderen, evenals een verzameling cadeaus die ze ontving van andere beroemdheden zoals de Dalai Lama en president Richard Nixon.

Laatst gewijzigd: 11-4-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart