Plailly
Parc Asterix
In 1959 brachten schrijver René Goscinny en tekenaar Albert Uderzo voor het eerst een stripboek over de onoverwinnelijke Galliërs Astérix en Obelix uit. Dertig jaar later kregen de beroemde stripfiguren hun eigen themapark: Parc Astérix, dertig kilometer ten noorden van Parijs. Alle attracties in het park zijn gebaseerd op Astérix en zijn vrienden, of op reizen die Astérix en Obelix hebben gemaakt.

De ingangsstraat zet de toon: in Via Antiqua staan huisjes uit alle landen waar de twee striphelden ooit zijn geweest (foto). In de gebouwen huizen winkeltjes en restaurantjes met illustere namen als Le Grand Marché de Lutèce, Les Galeries Gauloises, Le Palais Bonbon, Chez Rahazade en Le Bon Légionnaire. Deze sfeer is in het hele attractiepark doorgevoerd. Op veel plekken waan je je in de stripboeken van Astérix, zoals bij de boottocht Epidemaïs Croisière, in Le Carrousel de César of in Le Défi de César, waar de bezoekers worden uitgedaagd zich aan te melden voor het eliteleger van Julius César.
Gasten lopen door een levensgroot stripboek. Ze kopen vis in de winkel van Kostunrix – die in het Frans Ordralfabetix heet – en gluren naar binnen bij Abraracourcix. Kinderen kunnen spelen in het druïdenbos of klimmen in kamp Petitbonum.
Parc Astérix herbergt daarnaast enkele zeer spectaculaire achtbanen en water attracties.

Het park is open van eind maart tot ongeveer half november.
Meer informatie: Parc Asterix (Frans /Engels) of Parkplanet (Nederlands).

Laatst gewijzigd: 06-06-2017

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Personen
Wereldkaart