Rhenen
Schrijverspad Veluwezoom
Het Schrijverspad Veluwezoom is een wandelboek waarin een literaire en toeristische voettocht wordt beschreven van Rhenen naar Dieren. Het is samengesteld door Bert van Dorsten en een groep vrienden en familieleden.

De tocht is opgesplitst in etappes van ongeveer 14 km in 5 dagen en bevat 26 topografische kaarten. Het traject is ook met GPS-apparatuur te volgen, dus verdwalen is niet meer nodig.
Het voetpad loopt over de stuwwal van de zuidelijke Veluwezoom, langs de rivieren Nederrijn en IJssel. Over een lengte van ruim 70 km worden bijna 100 schrijverslocaties aan elkaar gekoppeld. U wandelt langs een zo groen mogelijk voetpad, samengesteld met behulp van het Instituut Voor Natuureducatie, het IVN. Achterin de gids staat verdieping waarin 39 auteurs van nationale bekendheid uit heden en verleden besproken worden en verteld wordt wat hen hier heeft gebracht.
Plaatsen die worden aangedaan: Rhenen,Wageningen, Renkum, Heelsum, Doorwerth, Oosterbeek, Arnhem, Velp, Rheden, De Steeg, Ellecom en Dieren.

Ook voor minder literair gerichte wandelaars is de route aantrekkelijk. Ooit lag er van Rhenen tot Dieren een gordel van 92 landgoederen waar gelukkig nog veel van rest in de vorm van landschapsparken en expositietuinen. Over 36 culturele objecten langs de route wordt informatie gegeven. Eten, drinken, vervoer en slapen krijgen ruime aandacht.

Voor meer informatie: Schrijverspad Veluwezoom.

Laatst gewijzigd: 02-08-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart