Saint-Pierre-de-Clages
Dit mooie plaatsje, gelegen in het Franstalige zuid-westen van Zwitserland - in het kanton Wallis - is één van de zeventien ‘boekensteden’, aangesloten bij de International Organisation of Book Towns (IOB), net als het Nederlandse Bredevoort.

I.O.B. - International Organisation of Book Towns
Naar voorbeeld van Hay-on-Wye in Wales zijn in de loop der jaren meerdere Boekensteden ontstaan. Het zijn in de regel kleine plaatsen die zich kenmerken door een historische stadskern, een mooie landelijke omgeving en een flink aantal tweedehands boekwinkels en antiquariaten. De meeste boekensteden liggen in Europa, maar ook in Azië / Australië zijn er enkele te vinden.
In alle boekensteden worden regelmatig boekenmarkten of literaire festivals georganiseerd, of men besteedt op andere wijze aandacht aan het boek. Elke twee jaar organiseert één van de aangesloten boekensteden het International Booktown Festival. Dit festival werd voor het eerst gehouden in Bredevoort ter gelegenheid van haar eerste lustrum als Boekenstad in 1998.
Voor meer informatie zie de website van de IOB.

In St-Pierre-de-Clages is ieder jaar La Fête du Livre, een driedaags boekenevenement in augustus. Ook organiseert men regelmatig “Literaire zaterdagen”. Bezoekers kunnen dan schrijvers ontmoeten die voorlezen uit hun werk.
Meer informatie over de achtergrond en aanpak in St-Pierre-de-Clages: www.village-du-livre.ch (Franstalig).

Laatst gewijzigd: 17-11-2016

Naar de overzichtspagina

Delen