Selborne
De natuuronderzoeker en vogelkenner Gilbert White wordt beschouwd als Engeland's eerste ecoloog en een van de grondleggers van het hedendaagse respect voor de natuur. Hij schreef in 1789 The Natural History and Antiquities of Selborne, een compilatie van zijn brieven aan Thomas Pennant (bioloog) en Daines Barrington (advocaat). Deze brieven waren gewijd aan White's ontdekkingen over flora en fauna, en dan in het bijzonder vogels.
The Natural History and Antiquities of Selborne wordt tot de dag van vandaag nog regelmatig herdrukt, de laatste keer in 2007, als paperback.

White's leven speelde zich hoofdzakelijk af in en rond Selborne, daarom heeft het East Hampshire District Council een wandelroute laten uitzetten, gewijd aan zijn leven en werk. U downloadt een zeer complete beschrijving, inclusief kaartje en tips voor horeca en andere bezienswaardigheden.

Gilbert White op Wikipedia (Engelstalig).

East Hampshire District Council heeft naast bovengenoemde wandeling nog een aantal Literary Walks in East Hampshire uitgebracht op folderformaat. Ze zijn hier te vinden.

Laatst gewijzigd: 17-11-2016

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart