Steenwijk
Schrijversfestival
Voor de literair geïnteresseerde is in Steenwijk, zeker in het voorjaar het nodige te doen.
Sinds 1988 wordt er nl. in de maand maart een schrijversfestival georganiseerd, met veel verschillende bijeenkomsten in Steenwijk, Meppel en omgeving. Men kan er literaire avonden bijwonen, schrijversbijeenkomsten en lezingen. Kortom, men kan genieten van een bont en behoorlijk indrukwekkend programma, waar de top van het Nederlandse / Vlaamse schrijverschap zich presenteert!
De website van de Stichting Schrijversfestival Steenwijk e.o. geeft alle benodigde informatie.

Literaire tochten
Marjan Berk en Gees Bartels hebben een fraaie driedelige route uitgezet door Noordwest-Overijssel.
Per fiets of met de auto kunt u deze literaire tochten maken, waarbij in de dorpen en steden die zich daarvoor lenen een wandeling is beschreven. Misschien verwacht u veel natuur en weinig literatuur? Laat u dan verrassen! Door de tijd heen hebben veel schrijvers hier hun inspiratiebron gevonden, zodat drie boeiende routes konden ontstaan langs plaatsen waar schrijvers en dichters woonden en werkten of waarover ze schreven.
U vindt ze verzameld in het boekje Literaire wandelingen in Overijssel - Noordwest-Overijssel (2003), dat ook fragmenten bevat uit het werk van tientallen schrijvers en dichters. Het boekje is nog redelijk goed tweedehands te koop.

Route 1: Steenwijk - Steenwijkerwold - Giethoorn - Vollenhove - Blokzijl - Oldemarkt - Weerribben
Route 2: Hasselt - Genemuiden - Zwartsluis - Hasselt
Route 3: Hasselt - De Lichtmis - Nieuwleusen - Balkbrug - Dedemsvaart - IJhorst - Staphorst - Rouveen - Hasselt

Laatst gewijzigd 31-07-2018

Naar de overzichtspagina

Delen
Koppelingen
Wereldkaart