Torquay
In Torquay (graafschap Devon) werd in 1890 Agatha Christie geboren als Agatha Mary Clarissa Miller. Na veel omzwervingen, en toen zij al een gevierd schrijfster van misdaadverhalen was, kocht zij in de 50-er jaren niet ver van Torquay het landhuis Greenway. Dit landgoed is prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Dart. Aan de vervolmaking van het huis en het bijbehorende park besteedde Agatha Christie de laatste jaren van haar leven. Het is ook de plek waar zij stierf in 1976.

Je kunt Greenway house bezoeken, en er zelfs logeren met wel 10 personen tegelijk. Je reist ernaar toe met een stoomtrein, een pont, een bootje en een fraaie wandeling.
Alle informatie over openingstijden van het huis en wat er zoal te doen is gedurende het jaar, is te vinden in de website van de National Trust.

Een smaakmakende beschrijving van deze tocht en een bezoek aan het huis is te vinden in de website De literaire toerist. Onder de titel Thuis bij de Duchess of Death.

In de badplaats Torquay tenslotte wordt jaarlijks een Agatha Christie festival georganiseerd. Voor meer informatie over dit festival kunt u hier terecht.

Naar Dartmoor
Na alle misdaadverhalen van Agatha Christie, hebt u misschien ook wel zin gekregen in een tochtje naar Dartmoor, op zoek naar spookachtige sfeer van de eenzame en mistige moerasvlakten van Devonshire. Daar immers liet Sir Arthur Conan Doyle (1859 - 1930) in zijn beroemde boek De hond van de Baskervilles detective Sherlock Holmes op zoek gaan naar de achtergrond van de mysterieuze dood van Sir Charles Baskerville.
U kunt uw zoektocht starten in Princetown, zo'n 40 km van Torquai, en daarbij weer gebruik maken van De literaire Toerist, onder het kopje Sherlock Holmes en de honden van Dartmoor.

Laatst gewijzigd: 16-10-2015

Naar de overzichtspagina

Delen
Wereldkaart