Winterswijk
Wie het werk van Gerrit Komrij leest, komt vanzelf ook terecht in Winterswijk, de plaats waar hij geboren werd en opgroeide. De witte huizen van de Lindenstraat, de broodkar van de Dageraad, het badhuis, Hotel Stad Munster, de tricotfabriek (foto rechts), je komt ze allemaal tegen in Verwoest Arcadië, de eerste roman van Komrij, waarin hij in de persoon van Jacob langzaam zijn verleden in de kleine provinciestad reconstrueert, vanaf zijn kindertijd tot en met zijn aankomst in Amsterdam.
Winterswijk is trots op zijn beroemde schrijver. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd en in oktober zelfs een hele Komrijweek. Belangstellenden kunnen voor informatie terecht bij de website Komrij ontmoet Winterswijk.

Een wandeling met Komrij
"De B.H. Heldtstraat in Winterswijk was volgens de ouders van Gerrit Komrij 'niet pluis'. Tijdens deze wandeling ontdek je de ware aard van deze en andere Winterswijkse straten waarin niet alleen Gerrit Komrij opgroeide, maar ook Piet Mondriaan."
De titel van het boek 52 wandelingen met schrijvers naar hun jeugd verraadt al waar het over gaat. Van 52 schrijvers is een korte biografie opgenomen en daarop volgt een gedetailleerde beschrijving van een wandeling door het dorp, stad of streek van zijn jeugd. Afgesloten wordt met een plattegrondje, tips en wat praktische en interessante adressen (cafés, campings, musea etc.)
Winterswijk wordt vertegenwoordigd door Gerrit Komrij.

Laatst gewijzigd: 6-8-2018

Naar de overzichtspagina