Cody
Leestip
Bernice Berkleef

Gedurende juli en augustus tippen we op Literatuurplein mooie vakantie-boeken. Deze boeken kun je lezen via de VakantieBieb. Vandaag de laatste, het thrillerdebuut van Bernice Berkleef: CODY (The House of Books).
Op een dag verdwijnt Jelka’s zoontje Cody. Eigenlijk zou Oscar, de vader van Cody, het jongetje naar de crèche brengen. Daar zijn ze echter nooit aangekomen. Dan staat de politie voor de deur, met vreselijk nieuws.

"Vertwijfeld schudde ik mijn hoofd. Hoezo was niet duidelijk wat er precies gebeurd was, vroeg ik, had Oscar ons kind iets aangedaan? Dat kon niet. Er moest sprake zijn geweest van een ongeluk.
De hulpofficier wilde weten wat voor man Oscar was. Hoe was ons huwelijk, hoe ging hij met ons kind om? Mijn eigen stem kwam me volkomen vreemd voor. Ja, onze relatie was goed. Nee, we hadden geen ruzie gehad. Nee, er waren me geen ongewone dingen opgevallen. Cody was alles voor hem.
Op de een of andere manier heb ik duidelijk weten te maken dat ze Kees moesten bellen. Die kwam meteen met zijn vrouw Marianne en hij heeft ook mijn ouders gebeld.
Als zij hier allemaal zijn, bekruipt me steeds de gedachte dat dit net een foute film is, waarin wij de hoofdrol spelen."

Meer informatie
Delen
Meer leestips
БAM Jelle Brandt Corstius
De Zusterklokken Lars Mytting
De jongens van Nickel Colson Whitehead
Cody Bernice Berkleef