Reisverslag van een kat
Leestip
Hiro Arikawa

Satoru neemt zijn kat Nana mee op een roadtrip. Nana begrijpt er niets van, waarom gaan ze eigenlijk op pad? Gedurende de reis wordt duidelijk wat het doel is.
Het leven van Satoru wordt belicht en zijn liefde voor Nana verklaard. Reisverslag van een kat is een makkelijk leesbaar en bijzonder mooi geschreven verhaal, over vriendschap en trouw.
Volgens The Sunday Mirror ‘hoef je geen kattenliefhebber te zijn om van deze roman te houden.’

"Wat een vlak en weids landschap. Het autoraam bood zicht op een gewoon stadsgezicht, maar alle gebouwen lagen verder uit elkaar. De wegen leken ook veel breder dan die in de omgeving van Tokio.
We reden een poosje en kwamen toen in de buitenwijken. Er was niet zo heel veel verkeer, en we leken een rustig en plezierig ritje voor de boeg te hebben – vanzelfsprekend onder begeleiding van dat ene duivennummer. Langs de kant van de weg stonden paarse en gele bloemen welig in bloei.
De wegen op Hokkaido waren fleurig zonder dat iemand er omkijken naar had. Heel anders dan de straten in Tokio, waar elk stukje grond was geasfalteerd of met beton volgestort. Hier lag er langs de kant van de weg nog gewoon aarde, zelfs in de wat meer stedelijk aandoende gebieden."

Meer informatie
Delen
Meer leestips
De goede zoon Rob van Essen
Malterfoske Lammert Voos
De experimenten Marion Pauw