Twee mensen samen
Leestip
Knud S√łnderby

In de jaren dertig van de vorige eeuw worden, in Kopenhagen, Kaj en Kirsten verliefd. Door het klassenverschil tussen die twee is een relatie bij voorbaat al gedoemd te mislukken, soms is de liefde niet zo makkelijk. Knud S√łnderby vertelt hun verhaal, in een heldere schrijfstijl, duidelijk en mooi.

"Ergens gaan twee bolhoeden de lucht in, elk gedragen door een arm, twee mensen die elkaar 'kennen', hebben elkaars cirkel geraakt, in ieder geval een keer.
Als je beter kijkt, is er in die mensenmenigte misschien iemand die je beter zou willen leren kennen, iemand met wie je graag een hoed en cirkelverstandhouding zou hebben. Een interessant gezicht of een mooie stem. - Wie weet, misschien loop je zonder dat je het weet in de stroom mensen precies op dit moment langs de ware - de persoon die voor jou 'die ene man uit duizend' zou kunnen worden, zoals Kipling schreeft, of 'die ene vrouw uit duizend'. En misschien krijg je nooit meer de kans om de persoon in kwestie tegen te komen en moet je elders genoegen nemen met een van de 999 anderen.
Misschien is er een goede reden waarom je de ware niet tegenkomt."

Meer informatie
Delen
Meer leestips
Cody Bernice Berkleef
Verliefd in Griekenland Wilma Hollander
Zomervacht Jaap Robben
Weet ik veel Mirjam Oldenhave